HRM

Wachttijd kankeroperaties UMCG loopt op door krapte op ok's

Het UMCG komt ruimte tekort op de operatiekamers. Daardoor loopt de wachttijd voor kankeroperaties op, zo meldt het Dagblad van het Noorden (DVHN). Voor een aantal zeldzame kankers is het UMCG het enige operatiecentrum voor een groot deel van Nederland.

Het ziekenhuis neemt een aantal maatregelen tegen het ruimtegebrek. Zo gaan chirurgen oncologische operaties doen in andere ziekenhuizen en ruimt het UMCG meer uren in de huidige 29 operatiekamers in. Daarnaast zijn er gesprekken gaande om meer gewone operaties te verplaatsen naar de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl, aldus DHVN.

Directe aanleiding is een brief over een overleden patiënt die maanden moest wachten op een operatie. Bij de 75-jarige man werd op 7 april blaaskanker vastgesteld, maar hij kon pas op 28 mei worden geopereerd. Vervolgens moest hij opnieuw worden geopereerd en daar was pas eind augustus ruimte voor. De man is in september overleden en zijn dochter beklaagt zich daarover in een brief aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid en de Tweede Kamer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top