ACTUEEL

Kritiek grijpt staatssecretaris Van Rijn aan

De rommelige overheveling van zorgtaken naar de gemeenten, de chaos rond de uitbetaling van de persoonsgebonden budgetten (pgb's) en de misstanden in de verpleeghuiszorg; het kwam staatssecretaris Van Rijn het afgelopen jaar allemaal op forse kritiek te staan. Deze kritiek is hem niet in de koude kleren gaan zitten, zegt de bewindsman op Oudejaarsdag in een gesprek met de NOS.

De staatssecretaris voor Volksgezondheid kwam door al deze zaken geregeld in aanvaring met de Tweede Kamer. Er werden verschillende moties van wantrouwen tegen hem ingediend. In september werd hij op een zorgmanifestatie in Amsterdam uitgejouwd.

"Misschien snap ik het ook nog vanuit die boosheid. Maar ik probeer zelf een genuanceerd mens te zijn, dus dit raakt me wel. Dit soort kritiek, daar kun je wel stoer over doen, maar het is natuurlijk gewoon heel vervelend”, zegt de staatssecretaris tegenover de NOS.  (..) Dan probeer je je daar niet te veel van aan te trekken, maar ik ben ook maar een mens."

3 Reacties

om een reactie achter te laten

H hor

4 januari 2016

Een beetje een vreemde en zielige reactie van de staatssecretaris. Hij is zelf verantwoordelijk voor de puinhoop die hij er van gemaakt heeft. Daarnaast heeft hij de kamer en de spelers in het veld te vaak onjuist geïnformeerd of heeft hij toezeggingen gedaan die zijn uitvoerende organisatie niet kon waarmaken. Hij weet niet wat er speelt.

Raymond

4 januari 2016

Wat een schijnheil. Neemt structureel geen verantwoordelijkheid voor de puinhoop en blijft na moties, amendementen en ergernis gewoon zitten. Krokodillentranen.

Wulf van Loenen

4 januari 2016

Ja, nu ook nog de slachtofferpositie gaan innemen? Het zou bijna afleiden van wie de werkelijke slachtoffers zijn. Mensen die zonder deze ontstane rotzooi al gezondheidsklachten en zorgen genoeg hadden. Hij nam teveel risico's met een kwetsbare groep met de tansitie.

Top