ACTUEEL

Zorggroep Sint Maarten zet bestuurder op non-actief

De raad van toezicht van Zorggroep Sint Maarten in Oldenzaal heeft bestuurder Bert Kwadijk op non-actief gesteld. Volgens de raad van toezicht is het draagvlak voor Kwadijk binnen de organisatie “volledig komen te ontvallen”.

De raad van toezicht reageert op interne signalen over het functioneren van de bestuurder. Nader onderzoek heeft geleerd dat “het draagvlak voor de bestuurder in de organisatie volledig is komen te ontvallen”. “Dit heeft de Raad tot het onvermijdelijke besluit gebracht dat het, in het belang van Zorggroep Sint Maarten, helaas noodzakelijk is om de bestuurder per direct op non-actief te stellen”, zo laat de raad van toezicht weten.
De raad van toezicht laat, nu zoals  vastgelegd in contractuele bepalingen,  verder extern onderzoek laten verrichten naar de situatie en zich op korte termijn buigen over de invulling van de raad van bestuur.

Ed Notenboom, divisiedirecteur en Marc Droste, concern controller zijn benoemd tot waarnemend bestuurders van Zorggroep Sint Maarten. De raad benadrukt dat het genomen besluit geen gevolgen heeft voor de continuïteit en de kwaliteit van de zorg en diensten die Zorggroep Sint Maarten aan haar cliënten verleent.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top