ACTUEEL

Weer meer baby's Brazilië met hersenaandoening

Het aantal kinderen in Brazilië dat vermoedelijk is geboren met een neurologische afwijking die in verband wordt gebracht met het zikavirus, is weer toegenomen. Tot nu toe hebben 4690 baby's waarschijnlijk microcefalie, maakte het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid dinsdag bekend. Een week geleden stond het aantal nog op 4443. Bij 583 baby's staat vast dat ze de ziekte hebben. Dat zijn er 75 meer dan vorige week.

Het zikavirus zou schadelijk zijn voor de hersenen van ongeboren baby's. Hoewel er nog geen sluitend bewijs is dat microcefalie wordt veroorzaakt door het virus, wordt daar wel sterk rekening mee gehouden. Kinderen met de ziekte worden geboren met een abnormaal klein hoofd, wat leidt tot niet goed ontwikkelde hersenen.

Vanwege de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus zijn de autoriteiten druk op zoek naar een oplossing voor het virus. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dinsdag laten weten er vertrouwen in te hebben dat Brazilië het virus tegen die tijd onder controle heeft. Sporters en bezoekers moeten zich daarom geen zorgen maken, aldus WHO-chef Margaret Chan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top