HRM

Politie ontruimt raadhuis Aalten

De politie maakt maandagmiddag een einde aan de bezetting van het gemeentehuis in Aalten in de Achterhoek. Ongeveer vijftig thuishulpen bezetten maandagmiddag de hal van het raadhuis uit protest tegen nieuwe arbeidsomstandigheden nu hun werkgever TSN failliet gaat.

Ongeveer vijftig thuishulpen bezetten maandagmiddag de hal van het raadhuis uit protest tegen nieuwe en in hun ogen slechtere arbeidsomstandigheden nu hun werkgever TSN failliet gaat. De actievoerders wilden in het gemeentehuis overnachten, maar de gemeente wilde dat ze vertrokken. Toen diverse aansporingen om de hal van het raadhuis te verlaten niet hielpen, riep de gemeente de politie te hulp. Die wist de thuiszorgers ook niet te overreden, waarna is besloten tot een ontruiming. Daarbij is volgens de politie niemand aangehouden.

Schande

Het was de vierde keer dat thuishulpen een gemeentehuis bezetten. Eerder gebeurde dat in Hollands Kroon, Bronckhorst en Apeldoorn. Volgens FNV Zorg was het de eerste keer dat een gemeente direct de politie inschakelde. De vakbond spreekt er schande van. Het Aaltense gemeentebestuur wilde geen commentaar geven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top