ACTUEEL

Het Odensehuis voor dementerende opent deuren

Het Odensehuis, informatie- en ontmoetingscentrum voor dementerenden en hun naasten, opent op 12 november zijn deuren in Amsterdam. Gerdi Verbeet, Voorzitter van de Tweede Kamer, en Marjolein Verstappen, Raad van Bestuur van Agis Zorgverzekeringen, verrichten de opening.

Unieke plek voor dementerenden en naasten

Het Odensehuis is volgens de organisatie een unieke plek in Nederland voor mensen met dementie en hun naasten, zoals partner, familie en vrienden. Het Odensehuis is genomineerd voor de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2009. Het Odensehuis is bedoeld om de leemte te vullen tussen de diagnose dementie en professionele begeleiding en verzorging.

Belangrijke sociale functie

In het Odensehuis voelen mensen zich er veilig, kunnen vrijuit praten met lotgenoten en ervaringen delen. Het huis is belangrijk voor de buurt. "Daarom ondersteunt Woningstichting Eigen Haard dit initiatief",‘ zegt Chretien Mommers, directeur bij Eigen Haard. ‘Mensen blijven langer in hun vertrouwde omgeving. En krijgen steun van familie, vrienden en vrijwilligers uit de buurt. Het Odensehuis vervult een belangrijke sociale functie.’

Initiatiefnemers

Het Odensehuis is een particulier initiatief en draait bijna volledig op vrijwilligers, onder wie mensen die zelf beginnende dementie hebben en hun naasten. Het initiatief is in 2006 ontstaan en geïnspireerd op het succes van een advies- en contactcentrum voor mensen met dementie en hun familie in de stad Odense in Denemarken. Het Odsensehuis is tot stand gekomen dankzij Agis Zorgverzekeringen, PuurZuid, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Gemeente Amsterdam, Fundatie Luden van Stoutenburg, NZA Innovatieregeling, Stichting Beer en Wil Huiberts, NutsOhra, RCOAK, VSB Fonds, SKANfonds, Sluyterman van Loo en woningstichting Eigen Haard.

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top