Finance

Arkin neemt failliet Victas over

Stichting Arkin uit Amsterdam is de nieuwe eigenaar van Victas, de instelling voor verslavingszorg in Utrecht die op 5 april failliet ging. Dit maakt curator Johan Westerhof bekend, die een soepele overgang verwacht.

De overname betekent dat de continuïteit van zorg is veilig gesteld, aldus Jeroen Muller, bestuursvoorzitter van Arkin. "Cliënten en medewerkers dreigden de dupe te worden van een situatie waar niemand om gevraagd heeft." Voor de overname is nog wel ontheffing nodig van de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. Een aanvraag daarvoor is ingediend.

Voor het faillissement vonden al gesprekken plaats tussen de twee zorgaanbieders over een mogelijke fusie, aldus Muller. "Wij waren toen al erg geïnteresseerd in Victas, omdat deze zorginstelling bekend staat om de hoge kwaliteit van zorg." Net als Arkin-dochter Jellinek kreeg Victas in 2015 een tweejarig voorkeurscontract van zorgverzekeraar Zilveren Kruis, omdat de verslavingszorg die deze instellingen leveren kwalitatief goed, klantgericht en doelmatig is. Door het bundelen van de expertise van de twee organisaties kan er "iets heel moois" ontstaan, aldus Muller.

Arkin wil zoveel mogelijk Victas-medewerkers aan het werk houden. Hoeveel medewerkers hun baan zullen behouden, is voornamelijk afhankelijk van de definitieve omvang van de contractafspraken met financiers, zoals zorgverzekeraars en gemeenten. De cliënten van Victas, verwijzers, medewerkers en andere belanghebbenden worden deze week nader geïnformeerd over de overname. In het belang van de gewenste continuïteit van zorg zal Arkin met de (toekomstige) eigenaar van het pand ABC-straat in overleg treden over een nieuw te sluiten huurovereenkomst. Ook met de eigenaren van overige panden zal overleg plaatsvinden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

14 april 2016

~Zie daar de mollochisering van de verslavingszorg

Top