ACTUEEL

IC's regio Rijnmond slaan handen ineen

De afdelingen Intensive Care (IC) van tien ziekenhuizen en zorginstanties in en om Rotterdam gaan nauw samenwerken. Door specialistische kennis te bundelen, willen zij de patiënt de best passende zorg bieden, op de voor hem juiste plek.

Dit meldt het Erasmus MC.

De intensivisten van alle IC-afdelingen in de regio Rijnmond slaan de handen ineen in het samenwerkingsverband IC Rijnmond. Dankzij de samenwerking wordt excellente zorg geboden op alle betrokken zorglocaties, stellen de betrokken. Zo bepalen zij welke IC-zorg plaatsvindt in welk ziekenhuis. Daarnaast maken de betrokkenen afspraken over de coördinatie rondom de plaatsing van patiënten.

"Door een goede spreiding, verdeling en samenwerking wordt er geen capaciteit verkeerd ingezet of een IC onevenredig belast", stelt intensivist Diederik Gommers, afdelingshoofd IC van het Erasmus MC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. "Met deze samenwerking is regio Rijnmond de eerste van Nederland die de kwaliteitsstandaard IC op regionaal niveau invulling geeft. Dat is een ontwikkeling die het Zorginstituut Nederland stimuleert."

Aan IC Rijnmond nemen deel: het Albert Schweitzer ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Havenziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Rivas, Spijkenisse Medisch Centrum, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het IJsselland Ziekenhuis. Op 17 mei ondertekenen zij formeel de samenwerkingsovereenkomst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top