HRM

Regionale aanbieders nemen zorg failliet Diafaan over

De zorg voor cliënten van de failliete zorgaanbieder Diafaan wordt per 1 juni 2016 overgedragen aan de regionale zorgorganisaties Pleyade, Liemerije en Sensire. Waar mogelijk nemen de partijen ook de medewerkers van Diafaan in dienst, zodat cliënten vertrouwde gezichten blijven zien.

De overname is tot stand gekomen in goed overleg met het Menzis Zorgkantoor, verzekeraars, woningcorporaties en de curator. De drie overnameorganisaties gaan in gesprek met de Diafaan-medewerkers over hun dienstverband. Cliënten zijn vrij in hun keuze van zorgaanbieder. Willen ze zorg van een andere aanbieder, dan worden ze ondersteund door de zorgverzekeraar bij het bemiddelen naar een andere aanbieder.

Het gaat om cliënten in regio Duiven, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar en Montferland. Pleyade neemt de zorg op de locaties in Duiven, Rijnwaarden en Zevenaar over. De locaties in Pannerden, Didam en Westervoort worden ondergebracht bij Liemerije. Dit betekent dat bewoners op deze locaties kunnen blijven wonen. De wijkverpleging c.q. thuiszorg wordt voortgezet door Sensire.

Diafaan heeft op 21 april 2016 faillissement aangevraagd, omdat de organisatie onvoldoende in staat bleek om te reageren op de veranderingen in de financiering van vastgoed en de zorg. Aan het faillissement ging een lange periode van bestuurlijke en organisatorische onrust vooraf.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top