Tech

Onderzoeksplatform voor patiënten en onderzoekers gelanceerd

Het REshape Center van Radboudumc heeft REach gelanceerd, een softwareplatform waarmee patiënten en onderzoekers eenvoudig onderzoeksapplicaties kunnen maken voor de iPhone. Omdat REach ook zonder programmeerkennis kan worden gebruikt, kunnen patiënten en onderzoekers makkelijk vragenlijsten of onderzoekstaken verspreiden onder deelnemers aan hun onderzoek.

Tijdens Our Future Health maakte het Radboudumc Reshape Center de lancering bekend. REach maakt gebruik van de mogelijkheden van Research Kit van Apple. Deze is door een aantal functionaliteiten ook zonder programmeerkennis goed te gebruiken. Hierdoor kunnen patiënten en onderzoekers makkelijk vragenlijsten of onderzoekstaken verspreiden onder deelnemers aan hun onderzoek. Ook kunnen zij gebruik maken van gezondheidsgegevens die iPhone-gebruikers zelf verzamelen. In de toekomst zullen ook andere platforms in gebruik worden gebruikt, zoals Google science journal, zodat REach ook beschikbaar wordt voor Android-toestellen.

De verzamelde data kan worden opgeslagen op de Radboudumc-server of een server naar keuze. Nadat de gegevens verzameld zijn, kan de onderzoeker de data downloaden en onmiddellijk beginnen met het analyseren hiervan, aldus Thijs Sondag van het REshape Center. “Door enkele euro’s te vragen voor gebruik van de applicatie, kan de patiënt of de patiëntenorganisatie het benodigde geld crowdfunden om een getrainde onderzoeker in te huren om de data te bewerken.”


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top