ACTUEEL

Bas van Riet Paap is zorgfinancial van 2016

Bas van Riet Paap is zorgfinancial van 2016

Bas van Riet Paap is de winnaar van de verkiezing tot zorgfinancial van 2016.

Dat werd bekend tijdens het HEAD-congres, op 9 juni in Houten. Hij won de verkiezing die beroepsvereniging HEAD in samenwerking met haar sponsors Q-Consult en Oldenburg Bonsèl organiseert.

Dimence

Van Riet Paap werkt als afdelingshoofd financiën en control bij de Dimence Groep in Deventer. Ook is hij binnen vereniging HEAD actief als bestuurslid. Volgens de jury, onder leiding van Hans ten Rouwelaar van Nyenrode, heeft Bas van Riet Paap een brede vakinhoudelijke kennis. Hij is een financial die uitdagingen en complexe situaties aangaat. Bas deelt graag zijn kennis en ervaring met collega’s en binnen onderwijsinstellingen. Collega’s beschrijven Bas als een manager die enthousiast en positief is ingesteld. Hij neemt ze mee in de veranderingen binnen de sector en motiveert hen om zichzelf ook verder te ontwikkelen.

Tijdens zijn toespraak gaf Bas aan dat de functie van zorgfinancials veelzijdig is, maar ook complex. “Door alle veranderingen in het zorglandschap is het belangrijk dat financials andere competenties bezitten, zoals gevoel voor partnerschap en communicatieve vaardigheden. Je moet je bestuur en andere stakeholders meekrijgen in de snel veranderende omgeving”. Bas sprak de wens uit om hierin een voortrekkersrol te spelen, waarbij het bedenken van slimme oplossingen een rol speelt. Zo heeft hij een model ontwikkeld waarmee zorginstellingen de eisen van gemeenten in beeld kunnen brengen. Bas zet zich in om het vooroordeel weg te nemen dat financieel beheer in de zorg saai en niet uitdagend zou zijn. Bas wil graag meer young financials enthousiasmeren voor de financiële functie in de zorg. Met een kwinkslag bedankte hij minister Schippers van VWS zonder wie de veranderingen in de zorg nooit zo snel zouden zijn gegaan.

HEAD

HEAD is de beroepsvereniging van en voor financials en hoger opgeleiden in financiële functies in de zorg. Aan haar leden biedt HEAD een platform voor kenniscirculatie. HEAD heeft circa 900 leden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top