ACTUEEL

Hersenonderzoeker Geurts leidt ZonMw

Jeroen Geurts is de nieuwe voorzitter van ZonMw. Geurts is opvolger van Pauline Meurs die tot 1 mei 2015 voorzitter was van ZonMw. Geurts wordt ook per 1 januari 2017 lid van de raad van bestuur van NWO.

De benoeming binnen NWO is met name relevant omdat Zorgonderzoek en Medische Wetenschappen (ZonMw) begin 2019 wordt geïntegreerd als vierde domein in NWO. Geurts gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn werkzaamheden als wetenschapper bij VUmc.

Geurts (1978) is hersenonderzoeker en sinds 2012 hoogleraar Translationele Neurowetenschappen bij het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam. Geurts ontving meermalen grote nationale en internationale subsidies en prijzen en is (co-)auteur van meer dan 150 wetenschappelijke publicaties.

Tussen 2013 en 2015 was hij voorzitter van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW). Hij was tevens nauw betrokken bij de totstandkoming van de Nationale Wetenschapsagenda. geurts

Juist deze veelzijdigheid spreekt ZonMw aan. Als onderzoeker van een nieuwe generatie brengt Geurts persoonlijk in praktijk waar ZonMw als organisatie voor staat: het verbinden van wetenschap en samenleving.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top