ACTUEEL

Radboud en Maartenskliniek trekken samen op bij kinderorthopedie

Het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek gaan nauw samenwerken om kinderen de best denkbare orthopedische zorg te geven. De twee ziekenhuizen hebben hiertoe op 7 juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee is één van de grootste orthopedische samenwerkingsverbanden voor kinderen in Nederland een feit.

“Het mag niet zo mag zijn dat een kind wordt geopereerd door een arts die maar drie of vier intensieve en complexe orthopedische operaties per jaar doet,” licht Gert van Enk, lid van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek, het samenwerkingsverband toe. “Kinderen die extra intensieve zorg nodig hebben bij dergelijke operaties, moeten zowel een ervaren specialist als hoogwaardige intensieve zorg kunnen krijgen in een ervaren multi-specialistisch team,” reageert Cathy van Beek, lid van de raad van bestuur van het Radboudumc.

Eerste stap

De Sint Maartenskliniek zette in 2015 een eerste stap richting een netwerk van hoogwaardige kinderorthopedie door binnen het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer de nieuwe Sint MaartensKinderkliniek te starten. Om ook de zeer intensieve zorg voor deze jonge doelgroep te optimaliseren zijn toen al de eerste afspraken gemaakt over regionale samenwerking met het Radboudumc, met als uiteindelijk resultaat de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst op 7 juli.

In de nieuwe overeenkomst is onder meer afgesproken hoe complexe kinder-orthopedische zorg optimaal kan worden gerealiseerd. Zo beschikt Radboudumc over hoogwaardige voorzieningen op het gebied van intensieve zorg voor kinderen en ook over gespecialiseerde kinderanesthesie. Kennis en ervaring op het gebied van kinderen met problemen in houding en beweging worden door de artsen van beide ziekenhuizen nog intensiever gedeeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top