Finance

Twee miljoen voor in opspraak geraakte oud-Achmea-bestuurder

Verzekeraar Achmea heeft oud-bestuurder Jeroen van Breda Vriesman een vertrekpremie van circa 900 duizend euro meegegeven. Daarnaast verdiende Van Breda Vriesman, die in september 2014 terug trad in verband met een fraudezaak, tot eind 2015 nog eens 1,1 miljoen euro.

Dat meldt RTL Z. Van Breda Vriesman was als voorzitter van de divisie zorg en later lid van de raad van bestuur nauw betrokken bij de zorgactiviteiten van het moederconcern van zorgverzekeraar Zilveren  Kruis. In september 2014 legde hij zijn functie neer, nadat bekend werd dat het Openbaar Ministerie onderzoek deed naar mogelijk gesjoemel bij huurovereenkomsten van de Achmea-fitnesscentra in 2007.

In juli 2015 maakte Achmea bekend dat de tijdelijke stap terug werd omgezet in een definitief vertrek. In december kondigde het OM aan hem te beschouwen als facilitator van de fraude. Omdat hij een schikking had geweigerd, wil het OM hem vervolgen, zo meldt RTL Z.

Voorwaardelijk

Achmea stelt tegenover de zakenzender dat de aan Van Breda Vriesman toegekende ontslagvergoeding 'voorwaardelijk' is. "Deze is afhankelijk van het verloop en de uitkomst van de rechtszaak", aldus een woordvoerder. Zolang de zaak loopt, onthoudt Achmea zich van verder commentaar. Van Breda Vriesman is sinds begin 2016 als adviseur actief bij &samhoud.   

Naast Van Breda Vriesman heeft volgens RTL Z ook oud-bestuurder Danny van der Eijk een vertrekpremie van zo'n 900.000 euro meegekregen. Van der Eijk nam begin 2015 enkele maanden om "om zijn accu op te laden", maar besloot in juni niet terug te keren. Naast de vertrekpremie  betaalde Achmea hem tot juni 2015 een half miljoen euro aan regulier salaris.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top