Tech

Siemens Healthineers stapt in molecular services voor oncologie

Siemens Healthineers heeft het Duitse NEO New Oncology AG overgenomen. Hiermee breidt het bedrijf haar aanbod voor diagnostiek uit.

Het diagnostische platform NEO1 van New Oncology ondersteunt pathologen en oncologen met uitgebreide moleculair-genetische informatie, waarmee zij doelgerichte kankertherapieën voor hun patiënten op maat kunnen bepalen. De Duitse onderneming ontwikkelt tests op basis van Next Generation Sequencing (NGZ) voor tumoren, waarbij zowel weefselmonsters als lichaamsvloeistoffen worden geanalyseerd. Met de hoogwaardige NGS-technologie kan het in het bloed circulerende DNA van de tumor nauwkeurig worden geanalyseerd.

Met de overname van NEO New Oncology krijgt Siemens Healthineers toegang tot NGS-gebaseerde tests en nieuwe mogelijkheden voor precisiegeneeskunde en geassocieerde diagnostiek. Bovendien biedt de overname commerciële vooruitzichten op het gebied van molecular services. Siemens wil artsen, ziekenhuizen en laboratoria niet alleen de tests, maar ook de bijbehorende diensten aanbieden, inclusief toegang tot de meest actuele medische kennis en technologieën.

Pionier

"Siemens Healthineers wil uitgroeien tot dé pionier voor zorgaanbieders wereldwijd, die als betrouwbare partner met hen samenwerkt om medische resultaten te verbeteren en kosten te reduceren", zegt David Stein, hoofd Strategie en Innovatie bij Siemens Healthineers. Met de overname van NEO New Oncology kan Siemens naar eigen zeggen artsen, ziekenhuizen en laboratoria "kwalitatief hoogwaardige tests" aanbieden, én de bijbehorende diensten voor oncologie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top