ACTUEEL

Deskundigen onderzoeken mogelijke concentratie cardiozorg Alkmaar

De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft vier onafhankelijke deskundigen gevraagd om onderzoek te doen naar het locatieprofiel van Den Helder. In het onderzoek wordt ook gekeken naar de overweging om de complexe meerdaagse cardiologische zorg te concentreren op de locatie Alkmaar.

De Noordwest Ziekenhuisgroep benadrukt in een verklaring dat er geen sprake is van het verdwijnen van het specialisme cardiologie op de locatie Den Helder. “De polikliniek, de functieafdeling en de mogelijkheid tot dagopnames staan in dit onderzoek niet ter discussie. Het specialisme cardiologie blijft dus op locatie Den Helder aanwezig.”

Het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis zijn juridisch gefuseerd in 2015. Sinds oktober dat jaar heet de nieuwe koepelorganisatie Noordwest Ziekenhuisgroep. Deze liet enkele weken geleden weten te laten onderzoeken of de complexe cardiologische zorg van Den Helder kan verhuizen naar Alkmaar. Als gevolg hiervan ontstond ophef in Den Helder. Een Noord-Hollandse startte een petitie, IC-verpleegkundigen van het ziekenhuis lekten een brief waarin zou staan dat de raad van bestuur al heeft besloten dat de acute hartzorg uit Den Helder verdwijnt.

Onafhankelijke commissie

De raad van bestuur en het stafbestuur van Noordwest laten een onafhankelijke commissie nu onderzoeken of de complexe cardiologische zorg kan worden geconcentreerd in Alkmaar. De commissieleden zijn: Hein Abeln (partner bij Twynstra Gudde), Pieter Vierhout (chirurg en voormalig voorzitter Orde van Medisch Specialisten) en Martin Jan Schalij (cardioloog bij het LUMC). De commissie wordt begeleid door Martin Smeekes, directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en inhoudelijk adviseur van het gemeentebestuur Den Helder.

Het onafhankelijke onderzoek zal enkele maanden in beslag nemen, stelt de Noordwest Ziekenhuisgroep. De organisatie verwacht dat de aanbevelingen van de commissie in het najaar bekend worden gemaakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top