ACTUEEL

Steun voor Nationaal Zorgfonds groeit

Al 100 duizend mensen staan achter het Nationaal Zorgfonds. Ook maatschappelijke en politieke organisaties zoals 50PLUS, FNV Zorg en Welzijn, KBO-Brabant en Omroep Max steunen de beweging.

Het Nationaal Zorgfonds is een initiatief van de SP, dat pleit voor het opheffen van de zorgverzekeraars en het invoeren van een zorgfonds voor iedereen. Daarnaast wil de partij het eigen risico afschaffen. Recent pleitte een groep voorstanders voor het Nationaal Zorgfonds op de website van NRC Handelsblad.

Psychiater en ambassadeur van het Nationaal ZorgFonds Cobie Groenendijk: "Het is goed om te zien dat zoveel mensen zich bij ons aansluiten. Jarenlang hebben mensen te horen gekregen dat concurrentie de zorg beter en goedkoper zou maken. Nu zien we dat het tegendeel waar is. Het is tijd voor een alternatief. Van concurrentie naar samenwerking."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Petra

24 augustus 2016

Goed initiatief. Opvallend is dat tegenstanders van het initiatief voor het gemak het in het geheel niet hebben over de honderdduizenden Nederlanders die door het hoge eigen risico in het geheel geen zorg meer kunnen afnemen, zoals noodzakelijke medicijnen. Nogal elitair om dan te zeggen dat we zo'n goed zorgstelsel hebben. Vaak blijken achter de tegenstanders mensen te zitten die persoonlijk welvaren bij het behoud van het huidige stelsel. Persoonlijk kan ik het eigen risico goed betalen maar ben ik voorstander van het nationaal zorgfonds. Zorg moet voor iedereen bereikbaar zijn.

van Es

25 augustus 2016

Ik krijg hier een heel erg brexit gevoel bij. Met halve waarheden en wishful thinking wordt de publieke opinie klaargestoomd om hier in te duiken. Alles wat verkeerd gaat is de schuld van de zorgverzekeraars. Kopen ze in op kwaliteit dan gaan ze op de stoel van de zorgverlener zitten. Kopen ze niet in op kwaliteit, dan is het verwijt dat ze alleen maar letten op de prijs. Voor de grap zou je de verschillende teksten vanuit de SP op een rij moeten zetten.

Past overigens goed binnen de bredere stroom van nostalgie. Terug naar de gulden, terug naar vroeger toen iedereen elkaar nog kende. Terug naar de tijd dat de schepen van hout en de kerels van staal waren.

Top