Finance

Longartsen Ruwaard van Putten moeten schadevergoeding krijgen

Twee voormalig longartsen van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis in Spijkenisse hebben recht op een financiële schadevergoeding. De vier ziekenhuizen en de collega-longartsen die na het faillissement van het Ruwaard hun praktijk overnamen moeten hen hiervoor compenseren. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank bepaald. Hoe hoog de vergoeding moet zijn, moet nog worden vastgesteld.

Het Ruwaard van Putten ging in juni 2013 failliet. De directie van de opvolger, het Spijkenisse MC, stelde de longartsen voor de keuze: een tijdelijke aanstelling of geen baan. Volgens de rechtbank was dat geen keus, omdat ze ook een verantwoordelijkheid naar hun patiënten hadden, zo schrijft RTV Rijnmond.

De longartsen mochten tot 1 januari 2015 in loondienst van het SMC blijven, daarna kregen ze geen nieuw contract. Hun praktijk werd voortgezet door de collega's van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. De rechtbank oordeelt dat alle vier de ziekenhuizen en de nieuwe longartsen hebben geprofiteerd van het werk van de voormalige longartsen.

De zaak kan grote gevolgen hebben. Tientallen artsen verloren als gevolg van het faillissement hun baan en hun praktijk. De ziekenhuizen hebben inmiddels aangegeven tegen de uitspraak in beroep te gaan, aldus RTV Rijnmond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top