ACTUEEL

Van Rijn: 'Extra aandacht voor jongeren die veel roken en drinken'

Het Trimbos heeft in opdracht van het ministerie van VWS extra onderzoek gedaan naar het gebruik van alcohol, tabak en drugs onder jongeren. Sommige resultaten baren staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) zorgen.

“Het middelengebruik onder jongeren is hoog. Over XTC maak ik me ernstige zorgen en ik zie ook dat bepaalde groepen jongeren veel te veel drinken”, zegt hij in een verklaring.

Het Trimbos-onderzoek geeft volgens het ministerie voor het eerst een goed beeld van het middelengebruik onder 16 tot 18-jarigen in het vervolgonderwijs. “ Gelukkig weten we ook dat over de hele linie jongeren juist minder zijn gaan roken en drinken”, stelt Van Rijn, “maar juist aan de groep die het nog niet goed doet, wil ik extra aandacht geven.”

Het ministerie wil voorkomen dat jongeren “achteloos” met roken beginnen door social media in te zetten. Daarnaast zet Van Rijn in op rookvrije schoolpleinen.  De staatssecretaris wijst er echter ook op dat het vooral ouders zijn die het gesprek moeten aangaan met hun kinderen over alcohol, roken en vooral ook drugs.

Voor ouders die zich afvragen hoe ze zo’n gesprek moeten voeren heet het ministerie tips op de website Uwkindenuitgaansdrugs.nl gezet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top