ACTUEEL

Twintig zorgcentra gaan vergroenen

Twintig instellingen voor ouderenzorg zijn geselecteerd voor een vergroeningstraject van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). IVN gaat ze helpen een belevingstuin aan te leggen, natuur in het gebouw te brengen of een natuurrijk activiteitenprogramma aanbieden. De aftrap is eind deze maand bij Zorggroep Raalte.

Dat maakte IVN op 21 september bekend. Het vergroeningstraject is onderdeel van het project Grijs, Groen & Gelukkig dat in januari van start ging. Heel veel zorginstelligen hebben zich daarvoor aangemeld. Grijs, Groen & Gelukkig is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

10.000 ouderen

De twintig geselecteerde zorgcentra krijgen een bedrag om, onder begeleiding van het projectteam van IVN, een natuurrijk activiteitenprogramma voor hun bewoners te verzorgen. Dat wordt gekoppeld aan onderzoek in samenwerking met wetenschappers van Nederlandse universiteiten en hogescholen. In 2018 zullen in totaal honderd zorgcentra samen gaan werken met Grijs, Groen & Gelukkig, zo is de ambitie van IVN. Daarmee bereiken zij zo’n 10.000 ouderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top