Finance

Philips leent 200 miljoen euro voor onderzoek

Philips heeft een lening van 200 miljoen euro gekregen van de Europese Investeringsbank (EIB) om onderzoek te doen naar vernieuwende projecten in de gezondheidszorg. Philips zal het onderzoek uitvoeren in samenwerking met kleine en middelgrote bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten.

Financieel aantrekkelijk

De lening van EIB is financieel aantrekkelijk voor Philips. Philips heeft wel mogelijkheden om het onderzoek zelf te betalen. De woordvoerder laat weten dat de lening gebruikt wordt om verschillende reeds geplande projecten te financieren. De projecten zouden ook zonder de lening zijn doorgegaan.

Zelfredzaamheid

Philips heeft woensdag laten weten met het geld onder meer nieuwe systemen te willen ontwikkelen waarmee patiënten zichzelf thuis kunnen redden. Daardoor hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis. Verder gaat er geld naar het ontwikkelen van systemen om medisch personeel bij beslissingen te helpen.

Ontwikkeling beeldtechnieken

De lening wordt daarnaast gebruikt om nieuwe beeldtechnieken te ontwikkelen voor bijvoorbeeld operaties en kankertherapie. Daarbij wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van bewegende beelden. “Zo kan bijvoorbeeld kanker veel gerichter worden bestreden,” aldus de woordvoerder. Veel mensen worden nog behandeld met chemotherapie, die ook goede cellen vernietigt. In de toekomst moet het mogelijk zijn kanker te bestrijden via injectienaalden met radioactief materiaal en bewegende beelden, waarop medisch personeel direct kan zien wat er gebeurt.

Samenwerking

Philips werkt voor deze projecten samen met onder meer de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit van Aken in Duitsland. Welke kleine en middelgrote organisaties meewerken, liet de woordvoerder in het midden. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top