ACTUEEL

Franciscus Vlietland sluit SEH 's nachts

Het Franciscus Vlietland sluit de Spoedeisende Hulp (SEH) ’s nachts vanaf 1 november. Het ziekenhuis ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat er een tekort aan SEH-verpleegkundigen is.

Volgens het Franciscus Gasthuis & Vlietland is de arbeidsmarkt voor SEH-verpleegkundigen zowel in de regio als in heel Nederland snel verslechterd. "Voor Franciscus Gasthuis & Vlietland betekent het tot onze spijt dat wij op korte termijn de continuïteit voor beide SEH-afdelingen in Rotterdam én in Schiedam niet kunnen garanderen." Het ziekenhuis heeft om die reden besloten de SEH in Schiedam ’s nachts te sluiten en die in Rotterdam open te houden.

Kinderen die komen voor de kinderarts kunnen wel 24 uur per dag terecht in het Franciscus Vlietland. Bovendien is de opschaling bij (externe) calamiteiten en rampen voor beide locaties gegarandeerd. De noodmaatregelen zijn overlegd met de GHOR, de ambulancedienst en de huisartsen. Ook wordt er nauw afgestemd met de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord, zodat de noodmaatregel kan worden opgevangen.

Opleidingscapaciteit

Het ziekenhuis spant zich in om nieuw personeel te werven voor de SEH. Omdat de personeelskrapte zo nijpend is in zowel de regio Rijnmond als in heel Nederland, heeft het Capaciteitsorgaan onlangs besloten de landelijke opleidingscapaciteit voor SEH/IC/CCU-verpleegkundigen drastisch te verhogen, om daarmee het gebrek aan gespecialiseerd personeel het hoofd te bieden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top