ACTUEEL

Crisis in De Bilt om Wmo-overschot

Er dreigt een politieke crisis in de gemeente De Bilt. De reden is een overschot van 2,4 miljoen euro aan Wmo-gelden. Door een te hoge eigen bijdrage maken te weinig mensen gebruik van de zorg, zo is de kritiek op wethouder Anne Brommersma van GroenLinks.

Dit meldt RTV Utrecht op 19 oktober. Vorig jaar hield de gemeente al 2 miljoen euro over. De PvdA-fractie in de gemeenteraad vindt dat De Bilt onterecht fors heeft bezuinigd op de Wmo-zorg. Over twee weken gaat de raad daarover in debat. De PvdA wil dat debat nog even afwachten voordat het vertrouwen in de wethouder definitief wordt opgezegd.

Laagste inkomens

Wethouder Brommersma ontkent dat te weinig mensen gebruik kunnen maken van de zorg. De laagste inkomens hoeven zelfs helemaal geen eigen bijdrage te betalen, aldus de wethouder. GroenLinks wil die groep uitbreiden, gefinancierd door de overschotten van dit jaar. Sowieso gaat de 2,4 miljoen besteed worden aan de zorg. De PvdA vindt het schrijnend dat er nu tekorten zijn op andere zorgterreinen, zoals de huishoudelijke hulp.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top