ACTUEEL

Inspectie tikt MC Slotervaart weer op de vingers

Het ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam is op de vingers getikt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Bij inspectiebezoeken zijn tekortkomingen aangetroffen rond de procedures bij operaties, werd donderdag bekend.

"Die kunnen ernstige gevolgen hebben voor de patiëntveiligheid'', stelt de IGZ. Het gaat onder meer om instrumenten die niet volgens de regels worden bewaard en klaargelegd voor operaties, waardoor ze mogelijk niet steriel zijn. Ook heeft het ziekenhuis geopereerd in operatiekamers die niet geschikt zijn voor het type ingreep. Daarnaast moet de overdracht van patiëntgegevens tussen verschillende medewerkers in het ziekenhuis beter.

MC Slotervaart moet alle tekortkomingen voor het eind van het jaar hebben opgelost. Als dit niet het geval is kan het ziekenhuis worden beboet.

"Wij delen de bevindingen van de inspectie", zegt locatiedirecteur Mariska Tichem in een reactie, "en zullen ervoor zorgen dat de noodzakelijke verbeteringen voor 1 januari 2017 zijn uitgevoerd en geborgd."

Veiligheid

In juli gaf de inspectie het MC Slotervaart ook al een aanwijzing. Het ziekenhuis voldeed toen niet aan het Convenant ‘Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis’. Dit convenant regelt hoe een ziekenhuis veilig moet omgaan met medische technologie in de patiëntenzorg. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top