HRM

'Grote reorganisatie Ipse de Bruggen gaat banen kosten'

Zorginstelling Ipse De Bruggen gaat reorganiseren. Hoeveel mensen hun baan verliezen, wil het bedrijf nog niet zeggen, maar een woordvoerder maakt wel duidelijk dat het een aanzienlijk aantal zal zijn. Dat meldt nieuwssite Studio Alphen.

Deze week worden alle medewerkers die het aangaat persoonlijk geïnformeerd. Een woordvoerder van de organisatie voor gehandicaptenzorg spreekt van een pijnlijke maar noodzakelijke reorganisatie. De zorginstelling komt maandag met meer informatie.

Ipse De Bruggen hoeft niet te bezuinigen, maar reorganiseert om geld te kunnen investeren in begeleiders, schrijft Studio Alphen. Op overhead wordt wel gekort. Het gaat om ondersteunende diensten als techniek, personeelszaken en communicatie – verdeeld over de gehele organisatie.

Bij de zorginstelling werken ongeveer 6000 mensen voor zo'n 5000 cliënten, verdeeld over honderden locaties in Zuid-Holland.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joris Jaspers

8 november 2016

Na de recente oproep van Marcel Levi om te meer te investeren in zorgprofessional i.p.v. techniek "spulletjes", nu weer een dergelijk aankondiging.
Op zich een heel belangrijk streven om juist te investeren in zorgprofessionals, maar hier dreigt juist een groot tekort aan te ontstaan. Lees maar de recente berichten over de onvervulbare vacatures van verpleegkundig specialisten, in verschillende disciplines.
Techniek en Innovaties in arbeidsbesparende hulpmiddel zijn juist heel hard nodig om de zorg ook in de toekomst bemensbaar en betaalbaar te houden.
Dan moet je juist niet op techniek bezuinigen, maar hier juist in investeren!
Ik lees op het bericht van Studio Alphen, dat er bij Ipse de Bruggen 6000 mensen werken op 5000 cliënten, hier is met technologische innovatie heel veel te winnen.

Top