ACTUEEL

NZa onderzoekt wachttijden in ziekenhuizen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt in hoeverre wachttijdproblematiek rond de Sionsberg een rol speelt in de toegankelijkheid van zorg in Friesland. Dit doet de toezichthouder als onderdeel van een breed onderzoek naar de wachttijden in de medisch specialistische zorg.

Dit schrijft minister Edith Schippers (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer.

Eerder dit jaar uitte Schippers al haar zorgen over het feit dat door het faillissement van de Sionsberg de wachttijden bij het Medisch Centrum Leeuwarden en Nij Smellinghe zijn opgelopen. Naar nu blijkt onderzoekt de NZa wat voor gevolgen het faillissement daadwerkelijk heeft voor de wachttijden in Friesland.

De NZa voert eerst een data-analyse uit op basis van de wachttijdinformatie die zorgaanbieders op hun website hebben gepubliceerd. Waar sprake is van problematische wachttijden zal de zorgtoezichthouder met zorgaanbieders en zorgverzekeraars in gesprek gaan, om de oorzaken van de wachttijden vast te stellen en waar mogelijk tot oplossingen te komen. "Mocht de NZa constateren dat er problemen zijn in de toegankelijkheid van zorg in de regio Friesland, die te wijten is aan de zorgverzekeraars, dan zal de NZa zorgverzekeraars aanspreken op hun zorgplicht", schrijft Schippers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top