ACTUEEL

Radboudumc-topvrouw houdt toezicht bij Hersenstichting

Cathy van Beek is benoemd als lid van de raad van toezicht bij de Hersenstichting. Ze volgt Margreeth Smilde op die voorzitter van de Noordelijke Rekenkamer is geworden.

Van Beek is lid van de raad van bestuur van het Radboudumc in Nijmegen. Daar heeft zij onder meer kwaliteit en veiligheid patiëntenzorg in haar portefeuille. Van Beek heeft grote ervaring op het gebied van patiëntenzorg, onder meer met het opzetten de eerste PatiëntenAdviesRaad (PAR) in Nederland en de eerste PAR in de UMC's. In haar functie bij de Hersenstichting wil ze zich met name inzetten voor de doorontwikkeling van patiëntgeoriënteerde hersengerelateerde zorg.

“Ik ben gefascineerd door alle nieuwe kennis die beschikbaar komt over de invloed van het functioneren van de hersenen op het dagelijks menselijk functioneren en vice versa. De gevolgen voor de kwaliteit van leven van patiënten van hersenaandoeningen worden tot op de dag van vandaag zwaar onderschat ”, aldus Van Beek.

De raad van toezicht bestaat verder uit voorzitter Marlies de Ruyter de Wildt, directeur-eigenaar buro Yousten, Pim van Gool, voorzitter Gezondheidsraad, hoogleraar Neurologie AMC Amsterdam, Dorien Jongeneel, CFO/directeur bedrijfsvoering Belastingdienst en Joep Pluymen, directeur/eigenaar Eutychia BV. cathyvanbeek

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top