Finance

Viersprong gaf bestuurder 30 duizend euro te veel mee bij ontslag

Ggz-instelling De Viersprong in Halsteren heeft ex-bestuurder Rob van der Plank ruim 30 duizend euro meer aan ontslagvergoeding betaald dan wettelijk is toegestaan. Van der Plank moet terugbetalen, maar heeft dat nog niet gedaan, zo meldt RTL Z op basis van het jaarverslag van de organisatie.

Uit de jaarrekening blijkt verder dat de Noord-Brabantse zorginstelling in 2015 een verlies van 2,6 miljoen euro leed op een omzet van 27 miljoen euro. Ook de voorgaande jaren boekte De Viersprong verliezen: 2,5 miljoen euro in 2014, 3,2 miljoen in het jaar daarvoor. Begin 2015 plaatste huisbank ING de instelling onder intensief beheer.

Begin 2015 ontsloeg De Viersprong ook financieel bestuurder Rob van der Plank. Uit de jaarrekening blijkt dat hij een vertrekpremie van ruim 105.000 euro meekreeg. Dat is ruim 30 duizend euro te hoog; onder de Wet Normering Topinkomens, die de beloning van bestuurders maximeert, mag die maximaal 75 duizend euro zijn.

De Viersprong meende, op basis van een advies van de advocaat van de instelling, dat de ontslagvergoeding wel aan de WNT-regels voldeed. Een woordvoerster benadrukt tegenover RTL Z dat de te veel  betaalde 30 duizend euro wel terug zal worden gehaald. Volgens de zorginstelling heeft de ex-bestuurder nog niet terugbetaald omdat de te hoge betaling pas onlangs aan het licht kwam bij de controle van de jaarrekening over 2015 door de externe accountant.

Van der Plank is tegenwoordig directeur bij het forensisch psychiatrisch centrum Veldzicht. Ook is hij toezichthouder bij het Haagse fusieziekenhuis Medisch Centrum Haaglanden - Bronovo.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top