Finance

Senior Assist Care is failliet

Zorgaanbieder Senior Assist Care uit Assen is failliet. Hierdoor verliezen 162 van 345 werknemers hun baan.

Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De overige 183 medewerkers worden overgenomen door Allerzorg uit Woerden. Deze organisatie neemt een belangrijk deel van de taken van Senior Assist Care over, waardoor de zorg voor een groot deel van de cliënten is verzekerd.

De eerste aandacht van de curatoren van PlasBossinade uit Groningen gaat nu uit naar de zorg voor de resterende cliënten per 1 januari 2017. Zij hebben in principe vanaf die datum geen hulp meer. De curatoren hebben de ontslagen medewerkers gevraagd hun werk nog tot 1 januari voort te zetten.

Intramurale zorg

Senior Assist Care is een Belgische organisatie die zich vooral richt op de intramurale zorg. De zorgaanbieder nam in 2012 Arlero Thuiszorg over, met de bedoeling zorgactiviteiten buiten de instellingen te verkennen. Volgens de curator ontstonden er liquiditeitsproblemen, waardoor het bedrijf onderaannemers en het eigen personeel niet meer kon betalen.

Senior Assist Care in Assen is gespecialiseerd in thuishulp en thuiszorg. Het faillissement geldt niet alleen het hoofdkantoor, volgens het Dagblad van het Noorden, maar ook veertien plekken waar het bedrijf werkzaam is. Senior Assist Care heeft wijkteams in Assen, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Haren, Hoogezand, Norg, Paterswolde, Roden, Smilde, Steenwijk, Veendam, Vlagtwedde, Wolvega en Zuidlaren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top