ACTUEEL

Noordelijke ziekenhuizen gaan hoog-complexe zorg samen doen

Het Martini Ziekenhuis in Groningen (MZH), het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaan samenwerken op het gebied van complexe zorg. De directies van de noordelijke ziekenhuizen hebben hiertoe donderdag een intentieverklaring ondertekend.

Het gaat om medisch specialistische hoog-complexe interventies waarvoor een minimaal aantal ingrepen vereist is, waarvan de expertise beperkt beschikbaar is. De komende maanden worden de intenties verder uitgewerkt in samenwerking met betrokkenen, zoals de medisch specialisten van de drie ziekenhuizen.    

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Gijs van Loef

7 januari 2017

Prachtig. Past helemaal in de samenwerkingsgedachte van een Nationaal Zorgfonds: regie op en coordinatie van de planning van specifieke voorzieningen. Dat kan de markt in zichzelf nooit regelen.

Maurits Mares

9 januari 2017

Inderdaad een schitterend initiatief waarbij de juiste zorg steeds meer op de juiste plek kan worden aangeboden. @Gijs. Uit dit voorbeeld blijkt toch dat de markt dit wel zelf regelt?

Gijs van Loef

10 januari 2017

Beste Maurits, uiteindelijk wel, na heel veel overleg binnen de sector (prima!) en met de toezichthouder(s) om medewerking te krijgen, immers: het fundamentele principe van concurrentie tussen zorginstellingen om de prijs te verlagen en de kwaliteit te verhogen wordt op deze wijze met voeten getreden. De marktwerking wordt uitgeschakeld om dit resultaat te kunnen verkrijgen.

Top