ACTUEEL

Cathy van Beek gaat weg bij Radboudumc

Cathy van Beek ziet af van verlenging van haar lidmaatschap van de raad van bestuur van het Radboudumc per 1 oktober 2017. Na zes jaar bestuurslidmaatschap bij het Radboudumc kiest zij voor “een nieuwe stap” in haar loopbaan.

"Al vanaf 1976 werk ik met hart en ziel in en voor de zorg”, laat Cathy van Beek weten in een persverklaring van het Radboudumc. “Focus heeft al die jaren gelegen op veilige, persoonsgerichte en duurzame zorg. Met jullie heb ik heel mooie intensieve jaren mogen beleven. Ik ben intussen weer toe aan een nieuwe uitdaging.” Ze gaat zich oriënteren op haar volgende stap. “Ik sluit niets uit en ga het avontuur open tegemoet.”

Leon van Halder, voorzitter van de raad van bestuur van het Radboudumc laat weten haar te zullen missen: “Cathy werkt met ongelooflijk veel enthousiasme en bevlogenheid binnen en voor ons UMC. Zowel regionaal als landelijk betekent zij veel voor ons. Haar betrokkenheid bij de patiënt, onze persoonsgerichte zorg en bij kwaliteit en veiligheid is dagelijks voelbaar. De laatste jaren is ze met veel passie ook onze ambassadeur voor het verduurzamen van de zorg.”

Loek Hermans, voorzitter van het Stichtingsbestuur SKU (Stichting Katholieke Universiteit, de toezichthouder) vindt het “erg jammer” dat Van Beek vertrekt, maar respecteert haar beslissing. “Het Stichtingsbestuur is Cathy van Beek bijzonder erkentelijk voor hetgeen zij in haar bestuursperiode tot stand heeft gebracht op het terrein van kwaliteit en veiligheid, persoonsgerichte en duurzame zorg.” Het Stichtingsbestuur zal in overleg met de raad van bestuur en de daartoe bestemde organen van het Radboudumc zoeken naar een opvolger.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

18 januari 2017

Binnenkort zal de doorwerking van de WNT nog meer laten zien dat bestuurders uit de zorg hun nieuwe uitdaging elders gaan zoeken.

Top