ACTUEEL

Peter Visch gaat Revalidatie Friesland leiden

Peter Visch wordt per 1 mei voorzitter van de raad van bestuur van Revalidatie Friesland. ‎Visch is op dit moment nog bestuursvoorzitter van Zorggroep Noorderboog in Meppel.

Visch volgt bij Revalidatie Friesland Gerrie Eikelboom op die na ruim 25 jaar afscheid neemt. In deze periode werden volgens de raad van toezicht dankzij Eikelbooms professionele inzet en enthousiasme diverse projecten en transities gerealiseerd. Zo werd Revalidatie Friesland getransformeerd van een categoraal ziekenhuis tot een professionele ketenzorgorganisatie met elf locaties. Ook verrees in Beetsterzwaag een nieuwe revalidatiekliniek  met behandelfaciliteiten en sporthal gebouwd, waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht kunnen. Vorig jaar werd Revalidatie Friesland bovendien voor een tweede maal uitgeroepen tot ‘beste werkgever’ van Friesland.

De raad van toezicht toont zich content met Eikelbooms opvolger Zorgboog-bestuurder Visch. Hij woont in Friesland en wil zich graag gaan inzetten om Revalidatie Friesland als goed functionerende instelling met een gezonde bedrijfsvoering verder te brengen. “Met zijn benoeming komt er een gedreven bestuurder met ruime ervaring binnen de zorgsector aan het roer”, aldus Klaas Schuurman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Revalidatie Friesland.

Revalidatie Friesland biedt in samenwerking met zes ziekenhuizen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland klinische en poliklinische revalidatie. Naast de hoofdlocatie in Beetsterzwaag heeft Revalidatie Friesland locaties in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Dokkum, Drachten, Harlingen, Emmeloord, Meppel en Steenwijk. peter visch

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top