ACTUEEL

VGN-directeur: nieuw kabinet moet eind maken aan inkoopcircus

Mensen met een beperking hebben nu óf een persoonsgebonden budget óf zorg in natura. "Onze ambitie is om over vier jaar te zorgen dat je het beste van die twee werelden hebt", zegt Frank Bluiminck, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. "De zeggenschap en het maatwerk van een pgb en de zekerheid, kwaliteit en professionaliteit van zorg in natura."

Om deze ambitie te realiseren heeft de gehandicaptenzorg wel de steun van het nieuwe kabinet nodig. "Om onnodige regels op te kunnen ruimen en om ruimte te maken door het stelsel eenvoudiger te maken", licht Bluiminck toe. "Stop met het inkoopcircus, geef ons meer ruimte om dat maatwerk echt te kunnen bieden. Het gaat er vooral om mensen keuzevrijheid te geven, zeggenschap over hoe zij de zorg krijgen. De bekostiging volgt daar eigenlijk op."

Als het gaat over mensen met een beperking gaat het meestal over het ministerie van Volkgezondheid. Bluiminck zou graag zien dat er een breed programma komt dat ook gaat over onderwijs, vervoer en werk, zodat mensen met een beperking ook echt kunnen meedoen in de samenleving.

In de video licht Bluiminck dit alles nader toe:

 
Op 20 februari 2017 vindt Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat wordt georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg. Skipr is mediapartner en doet voorafgaand, tijdens en na afloop verslag van alles wat er rond het debat plaatsvindt. U kunt zich hier inschrijven om het debat bij te wonen. Alle content die Skipr publiceert rond het debat vindt u hier >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top