Gastvrijheid

CZ investeert in FoodforCare

CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ, gaat investeren in FoodforCare, het voedingsconcept dat zich aanpast aan de individuele patiënt, zodat voeding het herstel bevordert. Op dit moment wordt in het Radboudumc al samengewerkt met FoodforCare. Doel is dat ook andere ziekenhuizen aanhaken.

FoodforCare is een initiatief van jonge (AYA) kankerpatiënten, Radboudumc en Maison van den Boer. Om het belang van goede voeding en herstel te onderbouwen, wordt momenteel onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan door het Radboudumc en de FoodforCare Foundation.

De samenwerking moet er toe leiden dat het concept op korte termijn ook voor en na een ziekenhuisopname aangeboden gaat worden, bij patiënten thuis. Deze personalised nutrition is mede mogelijk door intake-registratie. Voeding wordt geïntegreerd met medicatie, medische behandeling en beweging.

"Goede voeding is hartstikke belangrijk", zegt Joep de Groot, bestuurder van CbusineZ. "Zeker als je een behandeling of operatie moet ondergaan die het nodige van je vergt."

"Wij zijn enorm blij met deze samenwerking waarbij twee instanties met focus op vernieuwing en innovatie in de zorg hun krachten bundelen", voegt Henk Kivits, founding father FoodforCare toe. "CZ heeft veel kennis over patiëntengroepen, ketenkosten en –processen en een omvangrijk zorgnetwerk. FoodforCare vult dit aan met kennis op het gebied van personalized nutrition, voedingstechnologie  en foodservice. De wetenschappelijke onderbouwing van voeding in relatie tot een gezonder leven is wat ons verbindt."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top