ACTUEEL

Personeel Trajectum in protest tegen werkdruk en onderbezetting

Medewerkers van Trajectum hebben deze week een zwartboek aangeboden aan de raad van bestuur. Zij protesteren tegen de werkdruk en onderbezetting die mogelijk tot gevaarlijke situaties kan leiden in de instelling voor forensische gehandicaptenzorg in Noord en Oost-Nederland.

Dat meldt vakbond FNV op 14 maart in een persbericht. De vakbond verwijt de rvb te weinig daadkracht in de aanpak van problemen. De rvb wil eerst met het personeel praten.

Veiligheid

“Als raad van bestuur nemen wij deze signalen zeer serieus en heeft het onze hoogste prioriteit. Op korte termijn gaan wij dan ook in gesprek met medewerkers en onze ondernemingsraad”, zeggen Jacques Martini en Marjolein Bolt in de Asser Courant. De basis daarbij is dat de ingekochte zorg voor cliënten altijd geleverd moet worden. Daar hebben cliënten recht op en het komt de veiligheid van de medewerkers ten goede, aldus Martini en Bolt.

Personeelstekort

De raad van bestuur geeft overigens aan dat er geen personeelstekort is. Volgens de FNV is er juist wel onderbezetting, veroorzaakt door ziekteverzuim door de ontstane situatie.

Trajectum is een instelling voor forensische gehandicaptenzorg, waaronder het voormalige Boschoord. De instelling heeft elf locaties in onder meer Assen, Appelscha, Boschoord/Wilhelminaoord, Ravenswoud, Zwolle en Zutphen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top