ACTUEEL

Flevoziekenhuis completeert raad van bestuur

De raad van toezicht van het Flevoziekenhuis heeft Edo Schubert en Annette Fijn van Draat benoemd als lid van de raad van bestuur. Met voorzitter Anita Arts bestaat de raad van bestuur daarmee uit drie leden.

Het Flevoziekenhuis in Almere kende tot voor kort een tweehoofdige raad van bestuur. De raad van toezicht besloot na het vertrek van Co’tje Admiraal tot een driehoofdige raad van bestuur. Met deze twee benoemingen is de raad van bestuur weer volledig op sterkte.

Edo Schubert wordt verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid van zorg. De afgelopen periode was hij al interim-portefeuillehouder in het bestuursteam. Schubert werkt al ruim tien jaar als internist-intensivist op de intensive care van het Flevoziekenhuis en blijft dat gemiddeld twee dagdelen per week doen. Eerder was hij onder meer voorzitter van het bestuur van de medische staf.

Annette Fijn van Draat treedt per 1 juni toe tot de raad van bestuur. Zij wordt verantwoordelijk voor bedrijfsvoering en financiën. Fijn van Draat is momenteel werkzaam als manager bedrijfsvoering van het Onderwijscentrum en van de divisie Biomedische Genetica van het UMC Utrecht.

Anita Arts is sinds januari 2013 voorzitter van de raad van bestuur en blijft dat in de nieuwe samenstelling. Zij wordt verantwoordelijk voor strategie en allianties, innovatie (waaronder digitalisering en technologie), HR en communicatie.

Innovatie

“Ik ben blij met de nieuwe collega’s en zie het als een volgende fase”, zegt Arts. “We gaan door met het blijvend verbeteren van onze kwaliteit en veiligheid van zorg en het professionaliseren van onze bedrijfsvoering. Bovendien willen we meer energie steken in innovatie en de mogelijkheden van technologie en ICT om de zorg voor patiënten nóg beter en eigentijdser te maken. Topzorg dichtbij brengen, samen met onze alliantie-partners.” rvb-flevo

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top