ACTUEEL

'Dementie vraagt om blijvende aandacht'

Honderdduizenden patiënten en een enorme ziektelast voor de patiënt en de familie. Reden voor het de organisaties die zich hebben verenigd in het Deltaplan Dementie om informateur Edith Schippers om blijvende aandacht te vragen voor "een van de grootste sociaal maatschappelijke vraagstukken" van onze tijd.

"U kent de cijfers: in Nederland lijden 270.000 mensen aan dementie", schrijft Marijke Vos, voorzitter van de Deltaplan Dementie namens het bestuur en de leden van het consortium. "En elk jaar komen daar een kleine tienduizend patiënten bij."

Vos wijst erop dat met het Deltaplan Dementie de afgelopen jaren belangrijke resultaten zijn geboekt op het gebied van de kennis en behandeling van dementie, maar dat er nog veel werk te verzetten is.

"Zet daarom in op de gehele keten dementiezorg, inclusief casemanagement en in samenhang met de verpleegzorg. En benut bij de uitvoering het Deltaplan Dementie. Innovatie, ondernemerschap en publiek-private samenwerking zijn daarbij voor ons kernbegrippen", aldus Vos namens Deltaplan Dementie.

Lees ook het blog van Denijs Guijt, directeur Deltaplan Dementie: 'Voor mensen met dementie zijn er werelden te winnen'

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top