ACTUEEL

Inspectie heft verscherpt toezicht Huis in de Duinen op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Huis in de Duinen, onderdeel van Amie Ouderenzorg, opgeheven. De inspectie heeft vastgesteld dat de zorg is verbeterd en de basis weer op orde is, zo laat de instelling vrijdag weten.

Huis in de Duinen is een woonzorgcentrum voor ouderen met dementie en mensen met lichamelijke aandoeningen. In oktober 2016 stelde IGZ de instelling voor een periode van een half jaar onder toezicht nadat tijdens inspectiebezoeken tekortkomingen waren vastgesteld.

De inspectie constateerde onder meer risico’s op het gebied van de medicatieveiligheid. Ook zouden cliëntdossiers niet volledig en up-to-date zijn. Daarnaast moest de instelling werk maken van een betere deskundigheid en inzet van het personeel.

Verbeterslag

Tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek eind maart bleek dat Huis in de Duinen een grote verbeterslag heeft ondergaan. De medicatieveiligheid en de zorgdossiers zijn op orde en er wordt goed gerapporteerd op doelen, schrijft Amie Ouderenzorg op basis van het inspectierapport. Ook is de samenwerking van de behandeldienst met de zorg verbeterd en wordt de expertise van het zorgteam en de behandelaren beter benut.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top