Finance

Ontslag directeuren kost Noorderbreedte 4 ton

VVT-aanbieder Noorderbreedte in Leeuwarden heeft ruim 400.000 euro moeten betalen aan twee ontslagen directeuren. Dat meldt RTL Z op basis van een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. De pogingen van Noorderbreedte om dit bedrag te drukken zijn door de rechter gesneefd.

Als gevolg van onvrede onder het personeel over werkdruk, slechte leiding en teruglopende kwaliteit van zorg moesten beide directeuren eind 2015 hun functie neerleggen.

Uit een recent vonnis van de rechtbank Midden-Nederland blijkt dat hun vertrek Noorderbreedte ruim vier ton heeft gekost. De eerste directeur, die tien jaar voor Noorderbreedte werkte, ontving een ontslagpremie van bijna 215.000 euro ontving, zo meldt RTL Z, plus acht maanden salaris alsook een bijdrage in advocaatkosten en onkosten, samen goed voor 298.000 euro. De andere directeur, die drie jaar voor Noorderbreedte werkte, kreeg een ontslagpremie van ruim 33.000 euro en loondoorbetaling van ruim 66.000 euro. Haar vertrek kostte de instelling ruim 107.000 euro.

Met een beroep op de Wet Normering Topinkomens (WNT) heeft Noorderbreedte 116.000 euro van de ontslagvergoedingen proberen terug te halen. Dit is door de rechter van de hand gewezen, zo meldt RTL Z.

Noorderbreedte is een VVT-aanbeider met veertien vestigingen en een thuiszorgorganisatie in Leeuwarden en omstreken. De instelling telt ruim 2000 werknemers en een omzet van 121 miljoen euro. Noorderbreedte behoort tot Zorgpartners Friesland, samen met de ziekenhuizen MCL en De Tjongerschans.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top