ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Eleos neemt afscheid

Gijsbert Buijs vertrekt dit najaar als bestuursvoorzitter van Eleos ggz. Mede dankzij zijn inspanningen heeft de aanbieder van christelijke ggz als zelfstandige organisatie weten te overleven.

Toen Buijs in 2013 als interim-bestuursvoorzitter aantrad verkeerde Eleos op de rand van een faillissement. Een overname leek een kwestie van tijd. Door te saneren, scherp te contracteren in het nieuwe gemeentelijke domein en te investeren in het “unieke karakter” van de christelijke ggz heeft Buijs dit scenario weten af te wenden.

De raad van toezicht laat zich bij monde van voorzitter Elbert Dijkgraaf zeer positief uit over Buijs. “Hij is de drijvende kracht achter het Kennisinstituut christelijke ggz, waaruit zijn bijzondere belangstelling blijkt voor wetenschappelijk onderzoek, kritische zelfreflectie en praktische methodiekontwikkeling. De financiële positie van Eleos is in hoog tempo in orde gebracht en Eleos heeft een heldere koers voor de komende jaren.”

Buijs, die naast bestuurder commissaris bij woningbouwcorporatie Vidomes is en toezichthouder bij het Deventer Ziekenhuis, gaat zich oriënteren op een nieuwe opdracht. De raad van toezicht gaat op zoek naar een opvolger.             

buijs

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top