Finance

Spijkenisse MC boekt 7 miljoen winst

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft 2016 afgesloten met een positief resultaat van ruim 7 miljoen euro. Het eigen vermogen is gestegen van 7 miljoen euro negatief naar iets boven nul. Het bestuur ziet dan ook “een duurzame toekomst voor het regioziekenhuis” weggelegd.

Met het positieve resultaat breekt Spijkenisse met de trend van de laatste jaren. Het regioziekenhuis sloot 2015 af met een verlies van 900 duizend euro, een jaar eerder ging het om een resultaat van 3,5 miljoen euro. De eerste cijfers van 2017 laten zien dat de positieve trend zich voortzet. “We werken toe naar een zelfstandig financierbaar ziekenhuis”, zegt Peter Langenbach, bestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

"We zijn meer dan trots dat we onze doelen voor het ziekenhuis in 2016 ruimschoots hebben behaald, zowel financieel als zorginhoudelijk", aldus Langenbach, die dit resultaat vooral op het conto van de inzet en bevlogenheid van de medewerkers schrijft. “We hebben geen rode, maar zwarte cijfers kunnen schrijven en hebben in meerdere opzichten groei gerealiseerd. We bieden steeds meer zorg aan in het Spijkenisse Medisch Centrum, de plannen voor het geïntegreerde zorgconcept – een zorgcentrum – op de locatie van het ziekenhuis vorderen en de patiënten zijn erg tevreden met de geleverde zorg.”

Patiënttevredenheid

"Het aantal uitgevoerde behandelingen is gestegen en daarmee het aantal patiënten en medewerkers", zegt medebestuurder Paul van der Velden. "We bieden inmiddels ook plastische chirurgie, spataderbehandelingen en neurochirurgie aan. Dat het ziekenhuis aan vertrouwen terugwint, horen we van patiënten en zien we bevestigd in de prachtige patiënttevredenheidscores. " De patiënttevredenheid schommelt tussen de 8,2 en 8,5, op Zorgkaart Nederland scoort Spijkenisse een 8,7. Van der Velden: "Dit doet onze medewerkers uiteraard ontzettend goed en geeft iedereen een enorme ‘boost’ zelfvertrouwen."

Het Spijkenisse MC heeft de functie van een regioziekenhuis en biedt in dat kader inwoners van Nissewaard hoogwaardige, medisch specialistische basiszorg dicht bij huis. Indien nodig kan snel meer complexe of extra zorg worden ingezet door de nauwe samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top