HRM

Arkin werft verpleegkundigen van buiten ggz

Ggz-aanbieder Arkin start dit najaar met een traineeship van bijna twee jaar voor HBO-verpleegkundigen zonder ggz-ervaring. Vaak is gebrek aan ervaring in de geestelijke gezondheidszorg een drempel om vanuit bijvoorbeeld de VVT over te stappen, daarom biedt Arkin ervaren verpleegkundigen de kans om de overstap te maken naar de ggz en met behoud van salaris een opleiding te volgen.

Arkin hoopt met dit traineeship ervaren talent aan te trekken dat binnen de organisatie alle disciplines van de ggz kan verkennen. Anny Hartstra, directeur Human Resources: "Wij hopen op deze manier gemotiveerd en ervaren talent te werven en investeren daarvoor flink in opleiding, supervisie en begeleiding. Zij kunnen kennis en ervaring opdoen in veel ggz-specialismen. Daarnaast gaan wij als organisatie ongetwijfeld zelf ook leren van deze scholing-on-the-job."

Traineeship

Het traineeship start na de zomervakantie en is bedoeld voor BIG-geregistreerde HBO-Verpleegkundigen die buiten de ggz werkzaam zijn. Het traineeship neemt 22 maanden in beslag; het bestaat uit een inwerk- en kennismakingsmaand, gevolgd door drie stages van elk zeven maanden, bij de verschillende onderdelen van Arkin, waaronder forensische en acute psychiatrie.

De trainees hebben gedurende het hele traject een vaste mentor. Naast de stages vindt scholing plaats via E-learning en klassikaal leren. Aandachtsgebieden zijn onder onder meer psychofarmacologie, ambulantisering en crisisinterventie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top