Finance

Saphir Zorg wordt verdacht van fraude met pgb-gelden

Saphir Zorg uit Almelo wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb). De Sociale Recherche Twente (SRT) heeft onderzoek gedaan naar misbruik met zorggelden door deze zorgaanbieder. Dit meldt TC Tubantia.

Uit het onderzoek van de SRT blijkt volgens de krant dat Saphir Zorg geld incasseerde van cliënten met een pgb, voor onder meer dagbesteding, maar niet of nauwelijks diensten leverde. Saphir Zorg zou valse facturen hebben opgemaakt en er zou geen juiste administratie zijn bijgehouden.

De beide bestuurders van Saphir Zorg zijn aangehouden en verhoord. Zij zouden hebben toegegeven dat het declareren van pgb-gelden niet in alle gevallen juist is verlopen en dat er niet altijd goede kwalitatieve zorg is verleend. De SRT heeft tegen de verdachten proces-verbaal opgemaakt vanwege valsheid in geschrifte.

Passende oplossing

De gemeente Almelo gaat de pgb-gelden over 2016, in totaal 375.000 euro, bij de verdachten terugvorderen. Cliënten van Saphir Zorg zijn geïnformeerd over het feit dat zij geen zorg meer kunnen ontvangen de zorgaanbieder. Er wordt een passende oplossing gezocht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top