ACTUEEL

Reinier de Graaf en Careyn werken samen in ouderenzorg

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis en thuiszorgorganisatie Careyn gaan samenwerken om patiënten, na ontslag uit het ziekenhuis, de juiste zorg en ondersteuning te bieden in hun thuissituatie. Het betreft onder meer ouderen met problematiek in gedrag en beleving, ouderen zonder mantelzorgers en andere patiënten die thuiszorg nodig hebben in de regio Delfland, Westland en Oostland.

Dat hebben de organisaties dinsdag bekendgemaakt.

Marjolein van Bommel, districtsdirecteur van Careyn: "Zodra een kwetsbare, oudere patiënt met ontslag gaat, meldt een verpleegkundige van Reinier de Graaf dit via het eigen Transferpunt.  Een van onze medewerkers bezoekt de oudere vervolgens binnen twee dagen thuis.  Zo is de patiënt meteen goed in beeld en is de voortgang van de juiste zorg gewaarborgd."

Heropnames voorkomen

Stefan Kroese, directeur bedrijfsvoering van het Reinier de Graaf ziekenhuis, laat weten blij te zijn met de samenwerking. "We streven ernaar om de juiste zorg, op het juiste moment en de juiste plaats aan te bieden. Samen zijn we in staat om dit te realiseren. Een goede overdracht aan Careyn is van groot belang voor de patiënt. Het voorkomt veel onnodige heropnames van kwetsbare ouderen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top