Vastgoed

Bouwinvest koopt zorgcomplex Nieuw Mariënpark

Bouwinvest koopt zorgcomplex Nieuw Mariënpark

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft het intramurale zorgcomplex Nieuw Mariënpark aangekocht met als huurder Stichting Florence. Het betreft 74 zorgstudio’s en enkele algemene ruimtes aan de Prins Bernhardlaan in Leidschendam voor mensen met een zware zorgvraag.

De nieuwe locatie bestaat uit eengezinswoningen, koop- en huurappartementen in de vrije sector en 74 zorgappartementen. Daarnaast worden vanuit de locatie Mariënpark faciliteiten geboden zoals een dag- en ontmoetingscentrum, alarmering, allerlei vormen van thuiszorg waardoor er garant kan worden gestaan voor (gespecialiseerde) zorg dichtbij huis. De locatie gaat mogelijkheden bieden voor mensen met een lichte tot zware zorgvraag.

De zorgappartementen worden gesitueerd op drie etages binnen Mariënpark. Elke etage bestaat straks uit twee kleinschalige woongroepen voor in totaal 24 bewoners met een zorgzwaartepakket vanaf 5, waarbij vooralsnog het aanbod zich richt op psychogeriatrische zorg voor mensen met dementie. Florence voorziet daarmee in de toenemende vraag naar woonzorgappartementen voor mensen met een zware zorgvraag. De zorg wordt 24 uur per dag geleverd door professionele zorgteams.

Dementie

"Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren verdubbelen, en het moment dat mensen naar een verpleeghuis gaan wordt steeds langer uitgesteld. Dat vraagt om gespecialiseerde zorg en kwalitatief hoogwaardige zorggebouwen. Dit segment is één van de speerpunten van het fonds", aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest.

Ook de geplande eengezinswoningen, koop- en huurappartementen in de vrije sector voorzien in een vraag, verwacht Florence. Door veranderingen en in de zorg blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen. Wanneer zij zorg nodig hebben in Nieuw Mariënpark, kan de thuiszorg worden ingeschakeld voor zorg en ondersteuning aan huis. Ook is er alarmering mogelijk. De thuiszorg van Florence wordt gevestigd op de locatie Mariënpark.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top