Vastgoed

Radiotherapiecentrum HMC wint prijs voor ontwerp

Radiotherapiecentrum HMC wint prijs voor ontwerp

Het nieuwe Radiotherapiecentrum van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) in Leidschendam is in de prijzen gevallen bij The International Academy for Design & Health. De architecten Maurits Algra en Rob Bouwmeester hebben een prijs uitgereikt gekregen tijdens het Design & Health World Congress & Exhibition in Wenen.

HMC heeft het gebouw op 14 november 2016 in gebruik genomen. Voor die tijd werd bestralingstherapie gegeven in de kelder van HMC Westeinde, dankzij nieuwe technieken en materialen kan bestraling echter ook veilig bovengronds plaatsvinden. Het Radiotherapiecentrum staat naast HMC Antoniushove, waar de oncologische zorg van HMC is geconcentreerd. In het Radiotherapiecentrum van HMC worden per dag ongeveer negentig kankerpatiënten behandeld.

HMC wilde een gebouw waar veel daglicht naar binnen komt en waarin je contact houdt met de buitenwereld en de natuur. "Daarvan weten we dat het de beleving en het welzijn van de patiënt ten goede komt", aldus Naomi Nathan, programmamanager Oncologie van HMC. "De architect heeft daar goed gehoor aan gegeven. Er is veel glas gebruikt, zodat je overal om je heen het groen uit de omgeving ziet en de scheidslijn tussen binnen en buiten vervaagt."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top