ACTUEEL

Van Rijn bemoeit zich niet met maaltijdrel Groningen

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gaat niet in gesprek met bewoners en bestuur van de serviceflat Vondelflat in Groningen. Volgens hem is er sprake van een constructieve aanpak op lokaal niveau van de kwestie rond de maaltijdrel.

Recent werd bekend dat bewoners de maaltijden van de vaste leverancier weigeren te eten. Omdat zij de maaltijden niet lekker vinden bestellen ze hun eten elders. De directie van de serviceflat dreigde twee bewoners voor de rechter te dagen.

De Tweede Kamer had Van Rijn verzocht om op zeer korte termijn in gesprek te gaan met bewoners en bestuur van de serviceflat. In een brief aan de Kamer schrijft hij de aanpak van de kwestie te willen laten liggen op lokaal niveau, waar volgens Van Rijn sprake is van een constructieve aanpak.

De Groningse wethouder Ton Schroor heeft met de partijen afgesproken dat de gemeente een enquête onder de bewoners van de flat gaat afnemen met de vraag of de bewoners van de flat de maaltijden willen regelen via een collectief contract of vrij zijn in hun keuze. Over de uitkomsten zal een vervolggesprek worden gehouden. In de tussentijd is er een 'status quo' waarbij de serviceflat geen juridische stappen neemt "en waarbij de situatie rondom de maaltijdvoorziening zoals die is ontstaan, wordt toegestaan", volgens Van Rijn.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top