ACTUEEL

Kroes onderzoekt afspraken marktgang medicijnen

EU-commissaris Neelie Kroes van Concurrentie heeft een onderzoek geopend naar afspraken tussen fabrikanten van gepatenteerde geneesmiddelen en producenten van merkloze medicijnen. Dat heeft Kroes dinsdag bekend gemaakt.

Moedwillig vertragen

Kroes wil weten of de producenten van merkloze medicijnen soms geld krijgen om de verkoop van hun goedkopere producten te vertragen. In de tussentijd zouden de fabrikanten van gepatenteerde geneesmiddelen nog flink wat winstmarge kunnen opstrijken. Dergelijke afspraken zijn waarschijnlijk strijdig met de EU-regels voor Concurrentie.

Gebreken in concurrentie

Kroes heeft de fabrikanten gevraagd om een kopie van hun overeenkomsten op te sturen. Aanleiding was een eerder groot onderzoek naar de farmaceutische sector in Europa. Uit dat onderzoek bleek dat er enkele gebreken in de concurrentie zijn, stelde de EU-commissaris. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top