Finance

Marente schrijft zwarte cijfers in 2016

Marente heeft in 2016 een positief resultaat behaald van 351 duizend euro. Ondanks de zwarte cijfers was het financieel een moeilijk jaar, zo laat de zorgorganisatie weten.

De nieuwe cao leidde bij Marente tot forse kostenverhogingen. Ook investeerde de zorgaanbieder in 2016 naar eigen zeggen fors in ICT en huisvesting. Diverse woonzorglocaties zijn gerenoveerd en er is geïnvesteerd in WIFI op alle locaties en nieuwe telefoon- en alarminstallaties.

Renovatie

Ook in 2017 gaat Marente door met het renoveren van enkele woonzorglocaties. Ook investeert de zorgaanbieder dit jaar "toenemend veel" in personeel. Bestuursvoorzitter Gerrit Jan Vos: "Marente doet veel aan opleiden en aan personeelsbeleid, omdat veel 'druk' aanwezig is op het werken in de ouderenzorg. Ook hier zijn vacatures en hebben we zorgen over de nabije toekomst inzake de personele bezetting. Daarom is een goede cao in de ouderenzorg extra belangrijk."

Marente biedt zorg en ondersteuning in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden. 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter de Pagter

4 augustus 2017

Ten opzichte van de bedrijfsinkomsten was het percentage vaste activa (de stenen) de laatste jaren veel te hoog. Laten we hopen dat het bestuur de dalende lijn ten aanzien van de vaste activa doorzet en dat de liquiditeiten beheersbaar blijven.

Ab dekker

4 augustus 2017

Geweldig resultaat in een sector waar veel spanning en weinig tot geen ruimte in zit.
Investeren in E-health! Juiste koers.
Chapeau voor medewerkers en bestuur.

Top