HRM

Personeel KwadrantGroep kondigt harde acties aan

Medewerkers van de KwadrantGroep, verenigd in FNV Zorg & Welzijn, kondigen hardere acties aan tegen het beleid van bestuurder Roelof Jonker. Jonker noemt de acties "voorbarig".

Medewerkers van de Friese zorgaanbieder voeren sinds kort actie omdat ze kampen al met een te hoge werkdruk, te weinig collega’s hebben en waardering missen. Tientallen medewerkers hebben op 18 juli een brief met eisen overhandigd aan bestuurder Roelof Jonkers. Omdat hij volgens FNV Zorg & Welzijn niet heeft gereageerd op de brief willen de medewerkers harder actie voeren. Maureen van der Pligt namens FNV Zorg & Welzijn: "Wie niet horen wil, moet voelen, nietwaar?"

Verbaasd

In een reactie laat KwadrantGroep weten verbaasd te zijn over de voorgenomen harde acties. De zorgaanbieder noemt acties "voorbarig", er zou namelijk op 16 augustus aanstaande een afspraak gepland staan tussen het bestuur van de KwadrantGroep en de vakbond om tot oplossingen te komen die de werkdruk verminderen. De zorgaanbieder ziet dat de werkdruk in de sector toeneemt en wil daar iets aan doen.

"Onbegrijpelijk" noemt Roelof Jonkers de acties. Volgens hem heeft hij op 18 juli een goed gesprek gehad met de FNV en een delegatie van zorgmedewerkers. Toen is afgesproken dat de KwadrantGroep de knelpunten binnen de organisatie gaat inventariseren en bespreken. "Daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Tijdens de vervolgafspraak in augustus willen we graag in gesprek over oplossingen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top